Strategija o poljoprivredi do kraja oktobra

BEOČIN, 2. oktobra 2010. (Beta) - Vlada Srbije trebalo bi do kraja oktobra da usvoji strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja Srbije za period od 2010. do 2020. godine, kojom će se definisati osnovni pravci rada Ministarstva poljoprivrede i kretanja srpskog agrobiznisa, izjavio je danas pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović.

Strategija bi trebalo da donese institucionalna rešenja koja će država primeniti kako bi otklonila slabe tačke funkcionisanja agrobiznisa i pripremila tu oblast za integraciju na svetsko tržište i članstvo u EU, rekao je on na seminaru koje je Ministarstvo poljoprivrede organizaovalo za novinare.

Milovanović je dodao da bi Vlada Srbije do kraja meseca trebalo da usvoji i nacionalne programe razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja za četvorogodišnji period, odnosno do 2013. godine, koji predstavljaju operacionalizaciju rada Ministarstva poljoprivrede.

Fokus svih tih strateških dokumenata biće individualno poljoprivredno porodično gazdinstvo koje, kako je istakao, uz pomoć države može biti nosilac razvoja poljoprivrede.

Pogledajte još