Stojković smatra da je potpuno spreman

BEOGRAD, 6. oktobra 2010. (Beta) - Povratnik u fudbalsku reprezentaciju Srbije, golman Vladimir Stojković rekao je da je spreman za utakmice sa Estonijom i Italijom i dodao da mu je drago što posle dužeg vremena redovno igra u klubu.

"Sada je sve drugačije nego na prethodnim okupljanjima reprezentacije, jer redovno igram. Osećam se spremno, važno je da sam rešio problem kluba", izjavio je Stojković, trenutno član Partizana, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stojković nije bio na spisku bivšeg selektora Radomira Antića za prethodne tri utakmice "orlova". Novi selektor Vladimir Petrović Pižon vratio je Stojkovića na spisak zbog dobrih odbrana Partizana, pre svega u Ligi šampiona.

"Na sve to gledam kao profesionalac. Dve godine sam radio sa misterom, a u narednom periodu sarađivaću sa Pižonom, koji me je trenirao i 2004. godine u mladoj reprezentaciji", kazao je Stojković.

Srbija je u prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala Farska Ostrva i odigrala nerešeno protiv Slovenije.

"U tim mečevima nismo izgubili mnogo, imamo čemu da se nadamo. Još uvek je sve u našim rukama u nastavku kvalifikacija", istakao je Stojković koji je do sada za reprezentaciju odigrao 36 utakmica.

"Orlove" u petak u Beogradu očekuje duel protiv Estonije, a u utorak 12. oktobra Srbije gostuje kod Italije.

"Prvo dolazi Estonija, neće nam biti nimalo lako. Oni će uglavnom da se brane i pokušaće da nas ugroze iz kontranapada. Nakon toga očekuje nas derbi u Đenovi, u kojem ići na pobedu, ali bili bi zadovoljni i bodom", naveo je Stojković.

On je dodao da očekuje da u nastavku sezone brani još bolje, kao i da udarac koji je dobio u poslednjoj prvenstvenoj utakmici sa Vojvodinom nije prouzrokovao ozbiljniju povredu.

Njegove kolege u reprezentacije Anđelko Đuričić i Željko Brkić istakle su da se ne plaše konkurencije i da im je drago zbog povratka Stojkovića.

"Veoma smo srećni zbog njegovog povratka, a znamo da je on na svojim leđima izneo prethodni ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Kod nas nema ljubomore, već imamo još jači motiv da dobro treniramo. Na kraju, selektor je taj koji sastavlja tim", rekao je Đuričić, golman portugalske Leirije.

Čuvar mreže novosadske Vojvodine Željko Brkić kazao je da je normalno da se svako bori za svoje mesto u ekipi.

"Ne osećamo nikakav pritisak zbog Stojkovićevog povratka u ekipu. On ima veliko iskustvo i to je njegova najveća prednost. Normalno je da se svako bori za svoje mesto u timu", zaključio je Brkić.

Utakmica reprezentacije Srbije i Estonije igra se u petak od 20.30 na stadionu Partizana u Beogradu.

Pogledajte još