U Svislajon-Takovu otkaz za 600 radnika?

GORNJI MILANOVAC, 7. oktobra 2010. (Beta) - Sindikati kompanije Svislajon-Takovo objavili su u četvrtak da je u pogonima u Gornjem Milanovcu planirano otpuštanje polovine od 1.200 zaposlenih do kraja godine i da je deo proizvodnje izmešten u druge države.

Predsednici samostalnog i nezavisnopg sindikata u "Takovu" Milojko Živanović i Duško Joksimović kazali su na konferenciji za novinare da je u trenutku privatizacije tog preduzeća bilo 4.000 radnika, a da su sada radnici ucenjeni i da pod pritiskom potpisuju dobrovoljni odlazak.

"Svaka dva meseca se pravi sistematizacija i ukidaju radna mesta i nudi otpremnina sa pričom da to važi samo u tom trenutku i da ko ne prihvati dobija manje plaćen posao zbog čega radnici u očaju pristaju", kazao je Živanović.

Joksimović je rekao da svi dobijaju uverenje da su tehnološki višak i tako ostvaruju prava u Nacionalnoj službi zapošljavanja, a to se prebacuje na teret države, dok je proizvodnja brendova eurokremova i ratluka preseljena pre tri meseca u Bosnu i Hrecegovinu.

Pogledajte još