"ČELIČNO NEBO 2": Nastavak uzbudljive sci-fi priče večeras stiže u bioskope

"Čelično nebo 2" je finsko-nemačka naučno fantastična akciona komedija i nastavak popularnog filma "Čelično nebo" iz 2012. Film je režirao Timo Vuorensola, a autorsku muziku za film i ovoga puta priredio je slovenački bend "Laibach". Film stiže u bioskope od 18. jula, u distribuciji 2i Film Srbija.

Novi nastavak smešten je u 2047. godinu, 29 godina nakon što je nuklearni rat između Zemlje i nacista na Mesecu uništio uslove za život na Zemlji. Poslednji preživeli Zemljani napali su Neomeniju, bivšu nacističku bazu na tamnoj strani Meseca, gde se bore u koegzistenciji s nacistima koji žive u toj bazi u kojoj je zvanična religija džobsizam, formirana oko mišljenja Stiva Džobsa. Podstaknuti ovim napadom, nacisti se nakon duge faze mirovanja spremaju za osvajanje sveta.

Ovo je ukratko sadržaj naučnofantastične akcione komedije u kojoj uloge tumače Lara Rosi, Vladimir Burlakov, Udo Kir, Kid Dejl, Julija Dice, Stefani Pol, Tom Grin. Timo Vuorensola je jedan od najinovativnijih i najzanimljivijih savremenih reditelja. Njegov prošli film "Čelično nebo" iz 2012. prikazan je u više od 60 zemalja, a pogledalo ga preko 10 miliona ljudi.

"Čelično nebo 2" je divlja avantura, u stilu Indijane Džouns, koja će zabaviti, ali i šokirati i iznenaditi gledaoce.

Produkcijski budžet filma je skoro 20 miliona evra, ali kako navode iz produkcije ovo ne bi bilo moguće da nije bilo publike i fanova jer je za ovaj film pokrenuta crowdfunding kampanja, a osim novca podrška fanova, bila je od neprocenjive važnosti za produkciju i umetnički tim. Jedan od upečatljiviih momenata je i taj kada je tokom snimanja 330 fanoca iz celog sveta sletelo u Belgiju, kako bi ih kao statiste u filmu pojeo dinosaurus.

Film je premijerno prikazan u Finskoj, u januaru 2019.

Publika u Srbiji i Crnoj Gori može pogledati film u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Tuckwood u Beogradu, Cadmus Cineplex Budva, Cinestar Novi Sad, kulturnim centrima u Kovinu, Kruševcu, Vrnjačkoj banji, Čačku, bioskopima Kvart Kraljevo i Aleksandar Lifka u Subotici, od 18. jula.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.