IVANA MAKSIMOVIĆ O PLANOVIMA: Danilo i ja smo počeli da razmišljamo čime ćemo se baviti kad završimo karijere!

Najbolja srpska strelkinja Ivana Maksimović i košarkaš Danilo Anđušić, koji imaju osmomesečnog sina Filipa žive svoju bajku, a Ivana je otkriva kakvi su im planovi u životu.

Ivana bi, volela da Danilo potpiše ugovor sa nekim košarkaškim klubom iz grada sa mediteranskom klimom.

- Još uvek se ne zna gde će nam biti baza. To zavisi gde će Danilo potpisati novi ugovor. Priželjkujem more i evropsku jaku ligu, jer Danilo zaslužuje veliki klub - napominje strelkinja.

Skladan odnos sa suprugom je nešto na šta je izuzetno ponosna tako da i svakodnevni njihovi zajednički rituali za nju predstavljaju izvor radosti.

- Danilo trenira dva puta dnevno, ali obavezno ručamo i večeramo zajedno. To je naše vreme - ističe Ivana.

O njenom i Danilovom nasledniku Filipu koji ima osam meseci rado se staraju bake i deke, a Ivana kaže da je ta pomoć izuzetno dragocena.

- Hvala Bogu što imamo baka servis. Kad idem na trening, Filipa vodim sa mnom, pa ga tamo čuva moja majka ili ga odvezemo kod Danilovih roditelja da bude s njima dok mi treniramo. Čuva ga i tetka, ma svi uskaču kad mogu da nam daju pauzu sat dva za naše aktivnosti - ispričala je Ivana.

Budući da je porodiljsko odsustvo već okončala i vratila se u streljanu, Ivana kaže da trenira punom parom i da je spremna za velika takmičenja.

- Od pre dva meseca sam počela da treniram i krajem avgusta imam svetski kup u Riju gde ću se boriti za normu za Olimpijske igre, a u septembru imam evropsko prvenstvo. Mama, tata i Danilo veruju u mene, a to mi mnogo znači - kaže Ivana.

Strelkinja otkriva i da razmišljaju čime će se baviti po završetku sportskih karijera. Ona konkretno planira da se bavi dizajnom.

- Posao je tek u povoju. Za sada sam napravila jedan model torbe. Ideja mi se javila u toku trudnoće, jer mi je trebala neka lepše dizajnirana torba koja bi zadovoljila sve moje potrebe kad dođe beba. Za nekog ko mnogo voli modu, lepu garderobu i modne dodatke bilo mi je bitno da torba bude funkcionalna i da može u nju da stane sve, ali istovremeno i da bude lepa - objasnila je Ivana.

- Danilo je od starta velika moja podrška i veruje u mene. Sigurno bez njega se ne bih ni odvažila na ovakav korak - ističe Ivana i dodaje:

- Počeli smo da razmišljamo o budućnosti i onom što nas čeka kad završimo karijere i takmičenja.

Izvor: Blic.rs
Foto: ivanamaksimovic/Instagram

Pogledajte još