PAZITE ŠTA PIŠETE: Greške u dopisivanju mogu biti fatalne na putu do veze

Zavođenje se odavno preselilo na društvene mreže i aplikacije za upoznavanje potencijalnih partnera. Ono je oduvek bilo komplikovano i zahtevalo bar malo ljubavnog umeća...

Danas, kada možete da birate između barem 1.500 različitih aplikacija i web stranica za upoznavanje, kao i između miliona njihovih korisnika, stvar je postala još komplikovanija.

- Što duže tražite partnera, to je verovatnije da ćete završiti sami - izjavila je naučna savetnica Match.coma, doktorka Helen Fišer u razgovoru za "Wired".

Sa njom je saglasna i Lili Vombl, osnivač sajta "Date Brazen", koja je za "InStyle" izdvojila najčešće greške koji ljudi prave tokom dopisivanja sa potencijalnim partnerima:

1. Koriste previše aplikacija

Više aplikacija za upoznavanje ne mora nužno da znači više mogućnosti, nego bi vrlo lako moglo da se pretvori samo u više frustracija.

2. Na sastanku se vodite mišlju "moram da se vidim sa svima"

(Pre)česti odlasci na "dejtove" sa različitim ljudima ne garantuju da ćete brže i lakše pronaći partnera. Štaviše, Lili tvrdi kako je njeno iskustvo pokazalo potpuno suprotno.

3. Stalno "prelistavate" aplikaciju

Aplikacije za upoznavanje su zamišljene tako da stvore osećaj igre, a upravo zato vrlo brzo postanete "zavisni" od njih. Ipak, da biste sebi pružili priliku za stvarnu vezu, morate ograničiti vreme koje ćete potrošiti na aplikacije i slanje poruka za upoznavanje.

4. Razgovori koji ne vode nikuda

Osim što su razgovori o vremenu ili tome kako vam je bilo na poslu neverovatno obeshrabrujući, oni su i podjednako dosadni, a velike su šanse da takav razgovor bude i poslednji koji ste vodili sa određenom osobom. Ako želite da se istaknete u masi i da stvarno nekoga upoznate, i tako možda steknete budućeg partnera, postavljajte mu pitanja na koja zaista želite da znate odgovor.

5. Predugo se dopisujete sa istom osobom, a ništa se ne događa

Ako već nedeljama šaljete jedno drugom poruke, ali ni jedno ne poteže pitanje odlaska na kafu ili večeru, to je jasan znak da se jedno od vas (ili oboje) boji odgovornosti, vezivanja ili odbacivanja. Osim toga, možda ste pronašli osobu koja traži prijatelje, a ne partnerku.

6. Verujete da ljubav možete pronaći samo uz pomoć aplikacije

Iako je činjenica da se sve više parova upoznaje upravo na ovaj način, to ne znači da nužno morate isključiti sve druge, tradicionalne načine pronalaženja ljubavi.

Izvor: Super žena/Cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još