DINO MERLIN POKUŠAO BULATOVOM BRATU DA SPASE ŽIVOT: Pokojnom novinaru pevač plaćao lečenje u Turskoj!

Dino Merlin pokušao je na sve načine da pomogne svom dugogodišnjem prijatelju Igoru Bulatu, koji je bio teško bolestan poslednjih meseci. Sarajevski kantautor je platio skupo lečenje u Turskoj novinaru RTS, ali spasa, nažalost, nije bilo.

Kad je Bulatu u decembru saopštena dijagnoza karcinom jetre, Dino ga je među prvima pozvao i ponudio pomoć. I sam se raspitao o načinu lečenja i saznao da u Istanbulu postoji najsavremenija terapija za tu vrstu opake bolesti, pa je predložio da on finansira lečenje.

- Dino i porodica Bulat su jako vezani. Njihovo prijateljstvo traje više od 20 godina, a počelo je kroz posao. Igorova supruga Dada, inače poznata menadžerka, učinila je mnogo za Merlina u momentu kad se u Srbiji o njemu nije baš lepo pričalo i pisalo. Ona je bila ta koja je organizovala njegove koncerte 2015. godine u Beogradskoj areni, prva ga je dovela u Beograd posle više od 20 godina. Merlin joj je vrlo zahvalan na tome - rekao je dobro upućen izvor i dodao:

- Kad je Dada rekla Dinu da je Igor bolestan, on je odmah rekao: "Računaj na mene za sve što treba." Posle izvesnog vremena javio je Dadi da je pronašao dobru terapiju za njenog supruga u Turskoj i da će on platiti lečenje. Tako je i bilo. Igor je bio na terapiji u Istanbulu, postojali su mali pomaci nabolje, ali, nažalost, bolest se ubrzo vratila još jače i agresivnije. Dinu je baš teško palo kad je čuo da njegovom prijatelju ipak nema spasa. Skoro svaki dan je zvao Dadu, raspitivao se za njega, nudio pomoć - završava izvor.

Podsetimo, Igor Bulat, inače rođeni brat Marka Bulata, preminuo je u ponedeljak u 48. godini, a sahranjen je u sredu. Poslednjem ispraćaju prisustvovao je veliki broj njegovih kolega i prijatelja, a među njima je bio i Dino. On je sve vreme plakao za Igorom, a posebno mu je teško bilo kad su ga sahranili uz njegovu pesmu "Ptica bijela", što je bila poslednja Bulatova želja.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Dino Merlin - Printscreen/YouTube

Pogledajte još