Real ne prodaje Benzemu

BEOGRAD, 12. oktobra 2010. (Beta) - Sportski direktor Real Madrida Migel Pardesa rekao je da klub ne namerava da proda napadača Karima Benzemu i kupi fudbalera Fernanda Ljorentea.

Benzema nije uspeo da izbori mesto u prvom timu Reala od kako je 2009. godine došao iz Liona, zbog čega mediji spekulišu da bi mogao da ode sa "Santjago Bernabeua". On je prve sezone u dresu "kraljevskog" kluba postigao samo osam golova, a ove sezone se jednom upisao među strelce.

"Trener (Žoze Morinjo) nam je rekao da je generalno zadovoljan Benzemom, ali i da misli da Francuz može više da pruži", rekao je Pardesa listu AS.

"Imamo vremena, nastavićemo da ga podržavamo, potrebno je strpljenje. Ne razmišljamo o prodaji Benzeme. Ne očajavam, očekujem da bude uspešan u Realu", dodao je Pardesa.

On je odbio da komentariše medijske spekulacije da je uprava kluba zainteresovana za dovođenje napadača Atletika iz Bilbaoa Fernanda Ljorentea.

"Rano je pričati o dovođenju novog napadača. Zadovoljni smo našim timom. Ali, nikada ne znate da li će do početka zimskog prelaznog roka biti problema sa povredama", rekao je Pardesa.

"Ljorente je fantastičan napadač koji poseduje karakteristike koje nemaju baš svi igrači. Mnogo je napredovao poslednjih godina. Ali, sada razmišljamo samo o našim igračima, još je rano pričati o transferima", dodao je Pardesa.

Pogledajte još