MUP analizira rizik od derbija

BEOGRAD, 14. oktobra 2010. (Beta) - Direktor policije Milorad Veljović rekao je da predstojeći fudbalski derbi između Partizana i Crvene zvezde "ima poseban bezbednosni rizik" i da će MUP narednih dana dati svoju procenu o njegovom održavanju.

Veljović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da, "ako se derbi bude održao, mora se održati u bezbednim uslovima. Ovih dana će MUP imati sastanke sa upravama klubova, vođama navijača i svim relevantnim činiocima i dati svoju procenu".

Direktor policije je najavio i da će MUP sa drugim službama bezbednosti proceniti situaciju i rizike održavanja derbija.

"Večiti" fudbalski derbi na programu je 23. oktobra, ali su se posle izliva nasilja i incidenata na beogradskoj Paradi ponosa i u Đenovi na utakmici Srbije i Italije, začuli predlozi da se derbi odloži zbog strahovanja od nereda.

"Sve mogućnosti su u opticaju, ali činjenica je da se mora analizirati kakve posledice može imati taj događaj. Moramo da izvršimo detaljnu procenu da ne bismo došli u sitaciju zbog koje bismo svi trpeli", rekao je Veljović.

Pogledajte još