Zaposleni u pravosuđu odbili predlog ministarstva

BEOGRAD, 18. oktobra 2010. (Beta) - Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen ponovio je u ponedeljak na sastanku sa predstavnicima štrajkača u pravosuđu ponudu za povećanje zarada koja je ponovo odbijena, rečeno je u Sindikatu pravosuđa Srbije.

"Na sastanku u Palati pravde zaposleni su odbili predlog Ministarstva za povećenje zarada od 30 odsto i smanjenje raspona zarada u državnoj administraciji. Homen je ponovio da je to maksimum koji Ministarstvo pravde može da ponudi i najavio da će eventualna nova rešenja potražiti u saradnji sa Ministarstvom finansija", kazala je agenciji Beta sekretarka sindikata Slađanka Milošević.

Prema njenim rečima, na jednosatnom sastanku koji se ne može nazvati pregovorima, štrajkači su podržali Pregovarački tim sindikata.

"Pregovori se mogu održati posle konsultacija među ministarstvima i nove ponude", kazala je ona i dodala da se generalni štrajk nastavlja. "Sindikat pravosuđa Srbije godinama unazad pokušava da resornom ministarstvu, kao i Vladi Srbije, ukaže na težak materijalni položaj pravosudne administracije", navedeno je u pismu i obrazloženo da su zarade sudske administracije iste od 2006. godine.

Sindikat pravosuđa traži da zaposleni u administraciji imaju osnovicu kao sudije i tužioci od 28.000 dinara. Sada je zarada zaposlenih u pravosudnoj administraciji između 16.000 i 21.000.

Pogledajte još