ZA BOGATU HIDRATACIJU: Suva ulja – idealan izbor za negu tokom leta

Bilo da je reč o letu, ili zimi, svako od nas ima svoju beauty rutinu, koja uključuje proizvode kojih se nećemo lako odreći, a vodeće mesto među njima definitivno zauzima bogata hidratantna krema. Međutim, u poslednje vreme, mnoge od nas, naročito tokom leta, za bogatu hidrataciju tela biraju suva ulja, koja će preplanuloj koži dati poseban sjaj.

Suva ulja su zapravo lipidi, odnosno masnoće, koje će nahraniti kožu, kako bi ona spolja izgledala besprekorno, a po svojom sastavu, veoma su slični prirodnom sebumu, koji koža luči. Mala količina ulja dovoljna je da odnegujete površinu celog tela, a njihova hranljivost neguje i čuva elastičnost kože.

Suva ulja ne ostavljaju dugotrajan masni film na koži, već se veoma brzo upijaju u kožu, a još jedna prednost je što ih možete namazati i na krajeve kose, kako biste sprečili njeno intenzivno sušenje na suncu.

Ulja se na koži zadržavaju duže nego kreme, pa imaju produženi efekat. Zato su sjajan izbor za begu tokom leta, jer osim što dubonski neguju kožu i vraćaju joj sjaj, dodatno ističu preplanuli ten i sprečavaju da se koža i kosa isuše od prekomerne izloženosti suncu.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još