Savet za borbu protiv korupcije o prodaji Telekoma

BEOGRAD, 20. oktobra 2010. (Beta) - Savet za borbu protiv korupcije saopštio je u sredu da donosioci odluke o prodaji Telekoma u vreme ekonomske krize moraju imati jasne i nepokolebljive dokaze da je ta odluka opravdana.

"Kada se jedno ovakvo preduzeće, koje pored ostalog i ostvaruje značajne finansijske rezultate, prodaje u vreme ekonomske krize, kada se na tržištu ne može postići odgovarajuća cena koja bi se izvesno postigla u periodu ekonomskog prosperiteta, tada donosioci ovakve odluke moraju imati jasne i nepokolebljive dokaze da je odluka opravdana", navodi se u saopštenju tog saveta.

Ostavljanje bilo kakvih nejasnoća izaziva sumnju da se prodajom Telekoma nanosi velika šteta državi i građanima radi ostvarenja pojedinačnih ili eventualno partijskih interesa, dodaje se u saopštenju.

Savet za borbu protiv korupcije ističe da Vlada treba da obustavi prodaju Telekoma ukoliko se to čini iz bilo kog drugog razloga sem ekonomskih. U saopštenju se ocenjuje da bi prodaja Telekoma sem odliva profita imala za posledicu povećanje cena telekomunikacionih usluga, manje investicije u telekomunikacionu infrastrukturu i degradaciju kvaliteta telekomunikacionih usluga.

Pogledajte još