Goga Grubješić

Omiljena inostrana kuhinja i jelo?
Moja omiljena kuhinja bi se nazvala mediteransko-japanska kuhinja. Sve od ribe, raznovrsno povrće, sve vrste testenine, riža, krompir, morska so, dobro maslinovo ulje i čaša vina... To je što najviše volim. 

Omiljeni restoran?
Beograd ima više restorana koje volim i koji svojom kvalitetnom kuhinjom i dobrom atmosferom zaslužuju da ih ovde spomenem. U neke posebno volim da odem na ručak, a neki su mi idealni za veče. Među najomiljenijim dnevnim su mi Pane i vino, Ikki bar sa japanskom kuhinjom, Bistro 53Que Pasa. Moj večernji izbor su Absinth, Klub književnika, Žabar i etno restoran Dača. Van konkurencije bih stavila restoran Radmilovac, koji je malo van centra, ali je idealan da se podsetite zašto volite da živite u Srbiji. Imate čak i mogućnost da kupite njihov domaći ajvar, što je specijalitet koji se može staviti i na najekskluzivnije trpeze. 

Omiljeni kafić?
To je Pastis, KGB i Klub svetskih putnika

Da li pijete koktele i koje?
Obožavam eklektiku u umetnosti, modi, društvu.... fuzije u kulinarstvu i koktele u piću. Zavisno od raspoloženja i doba dana, omiljeni koktel mi je belini. Venecijanski koktel koji je na bazi šampanjca, soka od jagode i još nečeg trećeg, što nećemo saznati jer se tajna pravljenja belinija strogo čuva u "Harris" barovima širom sveta. No ne smeta, treći sastojak je stvar slobode i dovoljno je da to budemo mi. Drugi omiljeni koktel mi je mohito na bazi belog ruma, mente i s mirisom Kariba. Treći - to su svi raznobojni, koji se kroz čašu i led šarene. Koji se piju očima, a da bih ih stvarno i pila, bitno mi je da nisu preslatki. 

Omiljeno alkoholno piće? 
Belo, crno ili roze vino, jer obožavam miris grožđa u čaši. Slažem se sa Francuzima da svaki čovek treba da popije čašu vina dnevno. Pogled u oči koje vas inspirišu i raduju i zveckavi susret dve čaše vina nisu privilegija malobrojnih, nego srećnika koji još uvek primećuju zalaske sunca. Zato, živeli! 

Gde je, po vašem mišljenju, najbolji provod u gradu?
Ovo pitanje mi postaje sve teže, ne zbog pomanjkanja dobrih mesta za provod, nego zbog njihovog velikog broja i manjka kvalitetne, prave party ekipe. Osim mojih prijatelja s kojima izlazim, volim u noćnom klubu, diskoteci videti ljude koji svojim energijama umeju da vas povedu u ples do jutra. Ta specifična grupa entuzijasta, bez obzira na status, se teško okupi na jednom mestu. Raspršeni su po mestima na koja se najčešće ide. Između "Magacina", "Opijuma", "Reke"... ili ostanka u kafićima. Nedostaje mi stara "Zvezda". Nedostaje mi mesto sa dobrom muzikom za odrasle. Bez telohranitelja i onih koji bez njih ne mogu izaći.
 
(old_image) Koji je vaš omiljeni grad i zašto? 
Pariz je grad koji je najviše po mom ukusu. Grad svetlosti. Grad umetnosti. Grad ljubavi. Geografski položaj Pariza je gotovo idealan, nekako je u "zlatnoj sredini" između Barselone, Rima, Londona, Beograda, pa čak i Moskve. Arhitektura čija se harmonija nije narušila kroz stoleća i promenu vlasti me zadivljuje u Parizu. Svaki deo grada odiše stilom, podešenim da se u običnom, svakodnevnom životu osećate posebno. Volim francuske cvećare s kantama najraznovrsnijeg cveća na ulici. Volim otvorenost Pariza za sve umetnosti iz celog sveta, koje su upravo ovde dobile šansu da budu vrednovane i tako krenu dalje. Možete okusiti, osetiti ili čuti ceo svet u Parizu i, naravno, La Nuit des Publivores - čuvena Noć Reklamoždera, spektakl koji krase genijalne ideje iz oblasti reklama je upravo iz Pariza. Ovogodišnja Noć u Beogradu će biti 7 .i 8. decembra u Centru "Sava". 

Omiljeni modni kreator?
Nemam omiljenog kreatora, već imam omiljeni stil, koji bih nazvala guerrila glam. Volim modu koja je u službi ličnosti koja se oblači, a ne obrnuto. Jenostavne krojeve, odlične konstrukcije i diskretne detalje. Kreatori koji najviše rade po mom ukusu, čiju bih garderobu kupovala kad bih bila u mogućnosti, su Balenciaga, YSL, Burrbery, Givenchy i još jedno ime koje se ne reklamira po novinama, ali sam imala sreću da saznam za njih, francuski brend Zadig&Voltaire. Večernje haljine - samo Valentino. Pristupačnije verzije ovog stila u Beogradu nađem najčešće u Max&co, Dizelu i Zari.
 
Kakav je vaš stil života u jednoj rečii?
Guerrilaglam. 

Šta je najvažnije u životu?
Držati se deset Božjih zapovesti. 

Omiljeni parfem?
Rose Ikebana - Hermes i Miller et Bertaux Paris 

Koja Vam je omiljena marka automobila i šta vozite?
Još ne vozim, ali uskoro se spremam i za to. Nemam naglašene simpatije prema određenoj marki automobila, ali recimo da najviše primetim na ulici mini cooper - to je moj omiljeni auto. 

Kojim sportom se bavite, a kojim biste voleli?
Volim plivanje, džoging, psihofizičke aktivnosti. Idem i na individualne rekreativne vežbe snage i kondicije u klub "Good life". Šta bih volela - pa da naučim tenis, zato i uzimam časove na Kalemegdanu i trener Brana mi kaže da mi dobro ide:) 

Kakve satove volite, digitalne ili klasične i zašto?
Ne nosim uopšte sat. Najradije bih, ko u pesmi Desanke Maksimović - "ne merim vreme na dane i sate, niti po vrelom sunčevom hodu. Dan je kad njegove oči se vrate, a Noć kad od mene odu". Između digitalnih i klasičnih, radije bih nosila ili imala u kući klasični sat. Bliskiji mi je njihov dizajn i imam osećaj da na njima sporije ide vreme. Za vremensku orijentaciju ipak se koristim digitalnim verzijama - pogled na televizor ili mobili telefon. 

Da li verujete u ljubav na prvi pogled?
Da. 

Šta je vaš najbolji afrodizijak?
More. 

Sta mislite o seksu za jednu noć?
Ako se dugo pamti, mislim sve najbolje. 

Ko je po vašem mišljenju najseksepilnija muška i ženska osoba sa javne scene?
Svetske - Džad Lo i Žizel, a sa naše Niša Saveljić i Jelena Trninić. Kad uspem, javiću. Još kombinujem elemente, talenat, ljubav, rad, rad, pravo vreme, pravo mesto, veru u to što radite, srećnu zvezdu + loto.
 
Ko je idealna žena muškarac?
Idealan je muškarac za mene s kojim mogu u ljubavnoj transplantaciji uspešno razmeniti srce. 

Šta je za vas hedonizam?
Konzumiranje najobičnijih stvari sa neobičnom radošću i zadovoljstvom. To je umetnos življenja. 

Da li ste tetovirani, šta mislite o tome i šta biste tetovirali na svom telu?
Tetovaža mi je vid umetnosti iz grupe slikarstva koja za sliku koristi umesto platna ljudsko telo. Onaj ko zna šta želi da na sebi ima za ceo život i ko je hrabar da za to istrpi bol, on je pokretna slika. Ja nisam iz te grupe. Dopada mi se to, kao detalj. Možda jednog dana istetoviram leptira, zvezdu, nečije ime, ali to je veliko "možda". 

Da li imate poroke i koje?
Nemam. Ja sam jedna divna i besporočna osoba.

Pogledajte još