Skupština prvi put sama radi na predlogu svog budžeta

BEOGRAD, 21. oktobra 2010. (Beta) - Administrativni odbor Skupštine Srbije počeo je u četvrtak raspravu o skupštinskom budžetu za 2011. godinu, a u narednom periodu biće određeni prioriteti, jer parlament neće imati dovoljno sredstava za sve planirano, rekao je danas predsednik tog odbora Nenad Konstantinović.

"Nažalost, nećemo uspeti sve ono što je potrebno za 2011. da obezbedimo jer postoji nedostatak sredstava generalno u budžetu Srbije. Neće biti dovoljno sredstava i za skupštinu, mi smo toga svesni i zato ćemo u onim okvirima koji su mogući pokušati da realizujemo ono što je prioritetno za 2011. godinu", rekao je Konstantinović novinarima u Skupštini Srbije.

U skladu sa Zakonom o Narodnoj skupštini, kako je naveo Konstantinović, skupštinski budžet za 2011. je prvi put samostalan budžet.

Na sednici Administrativnog odbora predstavljena je radna verzija nacrta skupštinskog budžeta u kojoj su planirani rashodi nešto veći nego što je predviđeno budžetskim okvirom za 2011. koji je parlament dobio od Ministarstva finansija. Ministarstvo je predložilo da budžetski okvir parlamenta za narednu godinu bude oko 1,7 milijardi dinara.

Na sednici Administrativnog odbora pokrenuta su i pitanja televizijskih prenosa skupštinskih sednica i povećanja plata poslanika.

Pogledajte još