Jovanović: Nismo bili na nivou

BEOGRAD, 21. oktobra 2010. (Beta) - Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je da njegovi košarkaši nisu igrali na potrebnom nivou za Evroligu, kao i da u timu postoji prostor za napredak.

"Bez obzira što je Žalgiris dobra i motivisana ekipa, nismo igrali na nivou u kome se takmičimo. Ne možemo biti zadovoljni porazom... Imamo prostora za napredak, treba mnogo toga da popravimo. Svaka utakmica mora da nam izgleda kao poslednja tri minuta večeras", rekao je Jovanović.

Partizan je izgubio u gostima kod Žalgirisa 73:62. Jovanović je rekao da je njegovom timu stalno falilo nešto.

"Počeli smo šutem za tri i kontranapadom, ali nismo kontrolisali skok. Kada smo to uspeli i krenuli da ih napadamo pod košem, gde smo najjači, nismo bili precizni sa penala...U pojedinim trenucima lako smo gubili loptu ili ispadali iz napada", rekao je Jovanović.

Trener je naveo da je devet promašenih penala mnogo na ovako loš procenat šuta za tri.

"Kod našeg novog pleja Olivera Lafajeta jasno se videlo da je samo dva dana sa nama i da još nije ušao u sistem napada i odbrane. Neke greške proizilazile su i iz toga, ali to nije njegova krivica jer je kratko sa nama", rekao je Jovanović.

"Treba da imamo pravi odnos prema odbrani i prema napadu, moraju svi da se bore, a ako tako ne bude, sigurno je da ćemo i dalje imati probleme. Vraćamo se u Beograd gde nas očekuje utakmica sa Cedevitom. Pripremamo se za taj susret, idemo dalje i nadamo se da ćemo biti bolji", rekao je Jovanović.

Pogledajte još