SAHRANA U ČETVRTAK: Gruova supruga za tragediju saznala od prijateljice, sinove obavestio školski psiholog

Reper Dalibor Andonov Gru (46), koji je poginuo u ponedeljak u Zemunu prilikom kajtsurfinga, nastradao je od utapanja u Dunavu, pokazali su rezultati obdukcije. Utapanju je prethodio prelom kičme na dva mesta, posle čega je muzičar ostao paralizovan.

Podsećamo, Gru je bio sa trojicom prijatelja kada je, oko 15 časova, zbog lošeg vremena, odlučio da pokupi opremu. U vodi je pakovao kanape kajta, kada je iznenada dunuo snažan vetar, podigao Grua visoko u vazduh, a onda ga udario u vodu. Pa još jednom. Ti udarci u vodu bili su pogubni za repera, koji nije uspeo da se otkači od kajta. Pretpostavlja se da ga je drška kajta pogodila u glavu, nakon čega je izgubio svest i pao u vodu. Nažalost, ekipa Hitne pomoći koja je brzo stigla na mesto nesreće, mogla je samo da konstatuje smrt oko 15.20. Na poslednje putovanje krenuo je novim kajtom, koji je kupio tog kobnog dana.

Gru je bio odličan kajtsurfer, a velika ljubav bio mu je snoubord. Bio je zavisnik od adrenalina, što je najbolje opisao u hitu "Adrenalin džanki" iz 1999, koji se može čuti i u filmu "Nepobedivi 2" Ajzaka Florentine iz 2006. Oprobao se i u skokovima s padobranom, bandži džampingu i svakog leta vozio je kajt na Adi Bojani.

Porodica, supruga Danica i sinovi Vuk i Relja, bili su Gruu, osim muzike, najveća ljubav.

Za tragičnu vest, Danica je saznala od prijateljice, koja ju je pozvala i rekla:

- Šta lupetaju ovi novinari da je Dalibor poginuo?

Vuk i Relja su u momentu nesreće bili u školi, a da su izgubili oca saopštio im je školski psiholog.

Komemoracija povodom smrti muzičkog umetnika Dalibora Andonova Grua, biće održana u sredu u podne u Domu omladine Beograda. Porodica je obavestila sve prijatelje i poštovaoce da se poslednji put oproste od Grua u četvrtak u 14.00 na sahrani, na beogradskom groblju Orlovača.

- Zahvalni smo na vašoj pažnji, saosećanju i razumevanju u periodu najvećeg bola - poručila je porodica Andonov u saopštenju.

Izvor: Novosti
Foto: danicaandonov/Instagram

Pogledajte još