Partizan pobedio u derbiju

BEOGRAD, 23. oktobra 2010. (Beta) - Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 1:0 i tako se vratili na prvo mesto tabele Super lige Srbije.

Pobedonosni gol postigao je Almami Moreira u šestom minutu utakmice.

Obe ekipe posle devet kola imaju 22 boda i istu gol razliku, ali je Partizna prvi zato što je dao više golova.

Uprkos strahovanjima, utakmica je odigrana bez incidenata i nesportskih ispada. Golman Partizana Vladimir Stojković dobio je
salve zvižduka na zagrevanju, ali je posle pobede otrčao do tribune sa navijačima svog novog tima.

Aktuelni šampion je do treće uzastopne pobede na stadionu Zvezde došao iz zatvorene utakmice, posle gola postignutog na samom početku.

Crno-beli su poveli posle velike greške Zvezdinog štopera Slavoljuba Djordjevića.

On je izgubio loptu na desnoj strani svog šesnaesterca, a nju je osvojio Kleo, koji je ušao u šesnaesterac, dodao usamljenom Moreiri, kome nije bilo teško da sa oko 15 metara savlada Sašu Stamenkovića.

Zvezda je u tim trenucima pojačala inicijativu, koja se umalo isplatila u 12. minutu, kada je Eduardo Kadu pogodio stativu.

Tu akciju počeo je sa leve strane za igru raspoložni Ognjen Koroman, koji je dodao Marku Vešoviću na drugoj strani, a ovaj vratio u sredinu, gde je natrčao Kadu, ali je njegov udarac iz prve pogodio stativu.

Partizan je sledeći put pripretio u 15. minutu, kada je Nemanja Tomić šutirao iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, ali je Stamenković izbacio loptu u korner.

Tada je uspostavljena ravnoteža u meču, iako je Zvezda imala blagu inicijativu.

Partizan je imao šanse u 26. minutu, kada je Stamenković odbranio šut iz daljine Saše Ilića, a onda i u 41, kada je praktično preslikana akcija od gola, ali je sada Moreira traljavo šutira posle dodavanja Klea.

Zvezda je drugu najbolju šansu imala u 39. minutu, kada je Duško Tošić sa level strane centrirao do Andrije Kaludjerovića, koji je ušao u šesnaesterac, ali je njegov šut posle odbitka završio u korneru.

Drugo poluvreme prošlo je sa jako malo dogadjaja. Partizan je najbolju šansu imao u 66. minutu. Tada je Pjer Boja, samo četiri minuta pošto je zamenio Klea, iz trka u šesnaestercu šutirao preko Stamenkovića, ali je pogodio prečku.

Zvezda je najozbiljnije zapretila u 72. minutu, kada je lopta u šesnaestercu Partizana pronašla usamljenog napadača crveno-belih Miloša Trifunovića, ali je svoj gol spasao Aleksandar Miljković, "skinuvši" rivalu loptu sa noge pre šuta.

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: Oko 25.000 Sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo).

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, DJordjević, Adi, Tošić, Isah, Milovanović, Vešović (Trifunović, 46), Kadu (Bogdanović, 87), Koroman (Jevtić, 79), Kaludjerović.

Partizan: Stojković, Miljković, Jovanović, Krstajić, Lazevski, Smiljanić, Petrović, oreira, Tomić (Babović, 65), Ilić, Kleo (Boja, 62).

Pogledajte još