Počelo obeležavanje Dana evropske baštine u Baču: U fokusu dečje kulturno i umetničko stvaralaštvo

Za Dane evropske baštine, koji se održavaju 17. put bez prekida, u Baču, organizatori su ove godine pripremili program bogatiji nego inače.

Celodnevni program, je već u petak privukao pažnju brojnih gostiju, tv ekipa i novinara, a najviše su u njemu uživala deca.

Na gradskom Trgu, tokom prepodneva održan je Dečji festival, tokom kojeg su realizovane brojne radionice – likovne, vajarske, dekupaž, umetnička kolonija sa lokalnim slikarima i najtalentovanijom decom, javni čas gimnastike, plesa, narodne pesme i igre.

Deca su učestvovala i na popodnevnoj promociji knjige "Neka mnogo bitna", autorke Ivane Đorđević, a takođe i na večernjem koncertu duhovne muzike u Franjevačkom samostanu.

Ovaj projekat su organizovali Opština Bač, Turistička organizacija opštine Bač, Narodna biblioteka Vuk Karadžić Bač, obrazovne institucije iz ove opštine, udruženja i KUD-ovi, Udruženje HBO Color Media Events iz Novog Sada, uz medijsku podršku Color Media Communications Petrovaradin, i finansijsku pomoć Opštine Bač i Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Tekst i fotografija : Gordana Bjelajac

Pogledajte još