Marokanski dani u restoranu Bled

Restoran Bled, u Budimskoj ulici, ponovo obogaćuje gastronomsku scenu našeg grada. Kroz hranu, muziku i ples, ovoga puta upoznaće nas sa duhom kraljevine 1001 začina. Promocija specijaliteta Maroka traju do 31 oktobra.

Kuhiinja Maroka je veoma raznolika i aromatična. Jedna je od najpoznatijih kuhinja sveta, jer obiluje bogatstvom ukusa, mirisa i boja. Zahvaljujući geografskom položaju na ovom podneblju , tokom cele godine, uspeva raznovrsno voće, povrće i žitarice. Uz dodatak specifičnih mirisnih začina svi specijaliteti kuhinja Maroka, predstavljaju pravi ugođaj za sve ljubitelje kvalitetnih zalogaja.

Da vam kuhinju ove egzotične zemlje predstave na pravi način, u restoranu Bled pripremili su tri menija. U sva tri, nalaze se jela koja su obavezna na marokanskom stolu: tradicionalni hleb, marokanska supa od leblebija , osvežavajuća marokanska salata, ukusne štanglice i nezaobilazni marokanski čaj. U ponudi menija razlikuju se glavna jela, tako da možete birati između piletine na marokanski način, ribe ili marokanskih ražnjića.

Cena za kompletan meni: od 1100 do 1250 dinara.

Stara marokanska izreka o čaju kaže: Prva čaša je kao život- gorka

Druga čaša je kao ljubav- slatka

Treća čaša je kao smrt- blaga

U restoranu Bled, u duhu tradicije ove daleke zemlje, čaj služe iz treće čaše. Iako se u Maroku hrana servira na niskim , okruglim stolovima i jede prstima, tu su ostali dosledni našim navikama, tako da ćete iz udobnih stolica, u ovim aromama uživati, onako kao što stei navikli - sa escajgom.

Mada treba probati da li je bar malo slađe da prstima ”kickate” svoje omiljene zalogaje.

Petkom od 20 časova , program je upotpunjen trbušnim plesom .

Marija Milenković

Pogledajte još