Elizabeta: Zlatno doba

Godina je 1585. Elizabeta I (Blanšet) vlada Engleskom skoro tri decenije, ali još uvek je suočena sa pretnjom tronu i mogućom izdajom. Preko kanala duva vetar fundamentalističkog katolicizma koji razara Evropu, a čije je otelotvorenje španski kralj, Filip II (Žordi Molja). Mračni i zlobni kralj rešen je da sa trona zbaci "protestantske jeretike" i Englesku vrati u red zemalja koje slave Rimsku katoličku crkvu. 

Dok se sprema za rat i odbranu kraljevstva, Elizabeta se bori i sa obavezom da ispuni kraljevske dužnosti prema zemlji, jer voli Rolija – običnog čoveka s kojim ne sme da bude. 
U nemogućnosti da sledi svoju strast, nalaže omiljenoj dvoranki Bess (Abi Korniš) da se sprijatelji sa njim i drži ga u blizini. Time što je Bes odredila kao zamenu, primorana je da napravi težak izbor između potrebe da bude žena i obaveze da bude kraljica. 

I dok je Elizabeta u inostranstvu, njen verni savetnik, ser Frensis Volsingam (Raš) nastavlja da rukovodi njenim dvorom kod kuće – i njenim naporima da učvrsti apsolutnu moć. Kroz složenu mrežu špijuna, Volsingam otkriva zaveru čiji je cilj ubistvo koje bi moglo da uruši tron. Ali, dok on demaskira izdajice, među kojim je možda i njena rođaka Meri Stjuart (Samanta Morton), on ne znajući vodi Englesku prema uništenju.

Trajanje: 114

Pogledajte još