Srpski tim zadovoljan pobedom

BEOGRAD, 29. oktobra 2010. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izrazio je zadovoljstvo zbog pobede nad Kostarikom u kojoj je osnovni cilj ekipe bio privikavanje na uslove igranja u dvorani Jojogi u Tokiju.

"Pre meča smo imali jedan 45-ominutni trening u ovoj sali i ništa više. Videlo se da nam je ona, njena veličina, predstavljala mali problem na startu, ali je bilo sve bolje kako je utakmica odmicala", rekao je Terzić posle pobede od 3:0 (25:15, 25:18, 25:14), u prvom kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"Kostarika je, ipak, mnogo slabija od nas i vrlo smo lako pobedili. Možemo da budemo zadovoljni i zato što smo to učinili s nekom dovoljno velikom poen razlikom, kao i zato što smo svi i dalje zdravi", dodao je Terzić.

Mnogo teži zadatak srpske odbojkašice očekuje u subotnjem duelu s Poljskom kada će za njih, prema rečima Terzića, prvenstvo i početi.
"Biće nam mnogo teško protiv Poljske, jedne od najboljih ekipa Evrope i sveta poslednjih godina. Podsetiću da sa poslednja četiri evropska prvenstva imaju dva zlata, bronzu i četvrto mesto", ocenio je Terzić.

"Imaju kontinuitet rezultata, fantastične igračice, velike ambicije. Ali, Poljska nam leži po načinu igre i volimo da igramo protiv njih", dodao je srpski selektor.

Kapiten Jelena Nikolić navela je da joj je drago što je Srbija prebrodila uvek nezgodni početak na nekom velikom takmičenju.

"Lično više volim kada počneš sa težim protivnikom, da odmah kreneš jako. Bilo nam je teško i u ovoj hali, dosta je velika. Morali smo da se prilagodimo na svetlo, na njenu veličinu. Tražili smo, u stvari, trening. Dosta će to bolje izgledati protiv Poljske", kazala je Nikolićeva.

Drugačije mišljenje iznela je Nataša Krsmanović, koja je sa 12 poena bila najefikasnija srpska igračica u duelu sa Kostarikom.

"Meni je drago što smo na početku igrali protiv ne baš jakog protivnika, posebno jer nam je igra u prvom setu bila haotična. Čudno je ovde. Posle je sve bilo lakše, iako nam je Poljska bila u podsvesti. Ali, realno, možemo i njih da pobedimo", istakla je Krsmanovićeva.

Maja Ognjenović ocenila je da ekipa sada mora da zaboravi Kostariku i da se potpuno koncetriše na Poljsku.

"Utakmica s Poljskom nam je verovatno, uz onu s domaćinom Japanom, najbitnija u prvoj fazi takmičenja", rekla je Ognjenovićeva, dok je Sanja Malagurski dodala da je srećna što je Srbija dobro počela turnir i napravila lepu uvertiru pred susret s Poljskom.

"Poljakinje su nam stare poznanice. Jaka su ekipa, ali možemo do pobede", kazala je Sanja Malagurski.

Pogledajte još