Policija 12. novembra stupa u štrajk

BEOGRAD, 29. oktobra 2010. (Beta) - Nezavisni sindikat policije (NSP) i još šest nerezeprezentativnih policijskih sindikata stupiće 12. novembra u generalni štrajk jer su nezadvoljni lošim odnosom države prema policijskim službenicima, saopšteno je u petak na konferenciji za novinare.

Policijski sindikati okupljeni oko NSP-a traže hitno povećanje zarade, nastavak pregovora o novom kolektivnom ugovoru i donošenje izmena i dopuna Zakona o policiji i, kako su najavili, neće odustati od štrajka do ispunjenja svih zahteva.

Predsednik štrajkačkog odbora Velimir Barbulov rekao je da će 22.000 članova policijskih sindikata zajedno sa ostalim nezadovoljnim policijskim službenicima, stupiti 12. nobembra u totalnu obustavu rada.

"Pored izmena Zakona o policiji zahtevamo da država rebalansom budžeta poveća plate zaposlenima u MUP-u kao i hitan nastavak pregovora o novom kolektivnom ugovoru, a ne radnu grupu sa mandatom da pripremi predlog novog ugovora", naveo je Barbulov.

Predsednik Sindikata policije MUP-a Dragan Arizanović je naveo da predstavnici sindikata još ne žele da saopšte kako će štrajk biti sproveden, dok se ne dogovore sa poslodavcem, ali da će policija raditi sa minimalnih 30 odsto kapaciteta.

Pogledajte još