Kasano izvređao predsednka Sampdorije

BEOGRAD/ĐENOVA, 30. oktobra 2010. (Beta) - Uprava fudbalskog kluba Sampdorija zatražila je od rukovodstva italijanskog prvenstva da joj dozvoli da raskine ugovor sa napadačem Antoniom Kasanom.

Razlog je Kasanov sukob sa predsednikom kluba iz Đenove Rikardom Garoneom, koga je italijanski reprezentativac vređao na jučerašnjem treningu.

"Antonio Kasano je bio izuzetno uvredljiv prema predsedniku Sampdorije i pokazao je nedostatak poštovanja", ističe se u saopštenju kluba, koje su preneli italijanski mediji.

Sukob je navodno počeo u utorak kada je Kasano odbio da Garoneu pravi društvo na svečanoj večeri rekavši da je želeo da bude uz trudnu suprugu.

Svadja se rasplamsala na treningu, pa je Sampdorija suspendovala Kasana. Ako 28-godišnji fudbaler ne bude prihvatio raskid ugovora sa timom slučaj će morati da reši uprava Serije A.

Kasano, medjutim, sigurno neće igrati na sutrašnjem gostovanju Sampdorije kod Čezene.

Antonio Kasano je i ranije imao problema sa disciplinom zbog čega je oteran i iz Rome i iz madridskog Reala. Bivši selektor Italije
Marčelo Lipi zbog burnog temperamenta Kasana je izbacio i iz reprezentacije, pa on nije igrao na Mundijalu u Južnoj Africi.

Novi selektor Čezare Prandeli, ipak, vratio ga je u tim, a Kasano je brzo postao jedan od glavnih fudbalera ekipe.

Mediji navode i da bi kontroverznog Kasana, u slučaju definitivnog odlaska iz Sampdorije, mogao da prihvati stručni štab milanskog Intera, aktuelnog prvaka Evrope i Italije.

Pogledajte još