Pobeda Šalkea, porazi Hamburga, Štutgarta i Verdera

BEOGRAD, 30. oktobra 2010. (Beta) - Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su u gostima Šalke sa 1:0 u 10. kolu nemačke Bundeslige, i tako prišli na šest bodova zaostatka za vodećim Majncom.

Poraz je ostavio Šalke, prošlogodišnjeg vicešampiona, na pretposlednjme mestu. Majnc sutra dočekuje drugoplasiranu Borusiju Dortmund u derbiju kola.

Hamburg, Štutgart i Verder, do pre nekoliko godina veliki rivali za titulu šampiona Nemačke, ponovo su pokleki u ovoj sezoni i danas pretrpeli poraze.

Hamburg je izgubio na gostovanju kod do sada poslednjeg Kelna sa 2:3, pošto je Slovenac Milivoje Novakovič postigao het-trik za domaće. Srpski reprezentativac Gojko Kačar igrao je svih 90 minuta za Hamburg.

Štutgart je izgubio na gostovanju kod nemačkog prvaka iz 2009. godine Volfsburga sa 0:2. Zdravko Kuzmanović je na terenu bio do 70. minuta u ekipi Štutgarta.

Verder je na svom terenu u Bremenu izgubio od Nirnberga sa 2:3, iako je vodio sa 1:0.

Najubedljiviju pobedu ostvario je Kajzerslautern, koji je savladao Borusiju iz Menhengladbaha sa 3:0. Ajntraht iz Frankfurta je u Hamburgu savladao domaći Sankt Pauli sa 3:1.

Branilac titule prvaka Nemačke Bajern sinoć je u Minhenu savladao Frajburg sa 4:2.

Pogledajte još