Za petak, 5. novembar 2010.

BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama beogradskih dnevnih listova danas su glavne teme poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru i zemljotres u Kraljevu.

BLIC - O žrtvama zemljotresa koji je pogodio kraljevačko područje "Mali Nikola heroj Kraljeva". O poseti Tadića Vukovaru i Paulin dvoru "Istina o sudbini nestalih put ka pomirenju".

VEČERNJE NOVOSTI - "Zatvorila se mračna strana", posle posete Tadića Vukovaru. "Kraljevo podiže krovove", o posledicama zemljotresa.

DANAS - "Tadić i Josipović izvinili se i izrazili žaljenje" - predsednici obišli mesta zločina na Ovčari i Paulin Dvor radi pomirenja dva naroda i dobrosusedskih odnosa. Posle izbora u SAD i pobede konzervativaca, list piše: "Izbori oduvali srpski lobi".

KURIR - O posledicama zemljotresa u Kraljevu "Šta ćemo kad dođe zima?".

POLITIKA - "Put do pomirenja preko priznanja nedela i oproštaja", ocenjuje list. "Kraljevo vida rane posle zemljotresa", o šteti posle razornog potresa. U poslednjoj akciji policije "Uhapšeno još pet onkologa i dvoje farmaceuta".

PRAVDA - "Tadić u Ovčari: Izvinjenje i pomirenje", o poseti predsednika Srbije i Hrvatske Borisa Tadića i Ive Josipovića Vukovaru. O otklanjanju štete posle zemljotresa "Srbija pomaže porušeno Kraljevo.

PREŠ - "Veliko izvini i mala isprika", piše list povodom prve posete predsednika Srbije Vukovaru i njegovim razgovorima sa hrvatskim zvaničnicima. "Hiljade ljudi spava po parkovima", o posledicama zemljotresa u Kraljevu.

PRIVREDNI PREGLED - O poseti predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru "Pomirenje uprkos mnogim barijerama". List prenosi i ocene stručnjaka Instituta za tržišna istraživanja "IZIT: Inflacija i do 9,5 odsto".

ALO - O saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao zaštićeni svedok u postupku protiv zemunskog klana i učesnika u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića, list piše pod naslovom "Čume zgazio silovatelja devojčice".

Pogledajte još