Zvezda i Partizan obećali vrhunski rukomet

BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - Rukometaši Crvene zvezde i Partizana ocenili su da će predstojeći "večiti" derbi u nedelju biti jedan od najzanimljivijih i najkvalitetnijih duela gradskih rivala u poslednjih deset godina.

"Ovo će verovatno biti najbolji derbi u poslednjoj deceniji, jer obe ekipe imaju mnogo dobrih igrača. Partizan se pojačao za ovu sezonu, a verujem da će više stvari uticati na konačan rezultat. Želimo da u nedelju bude sportski ambijent i da pobedi bolja ekipa", rekao je trener Crvene zvezde Igor Butulija na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Trener Partizana Aleksandar Brković ocenio je da je Crvena zvezda favorit, ali da to ne znači da njegova ekipa neće pokušati da pobedi.

"Gledajući stanje na tabeli domaćin je favorit, ali to ne znači da idemo da izgubimo. Zvezda ima mnogo dobrih pojedinaca koji su sklopljeni u dobru celinu. Odigraćemo najbolje što možemo i, nadam se, pobediti", kazao je Brković.

Rukometaši Zvezde su u dosadašnjem toku Superlige zabeležili svih sedam pobeda, dok Partizan ima utakmicu manje i učinak 5-1.

"Ovo je najveća utakmica u sezoni za obe ekipe. Daćemo sve od sebe da pobedimo i očekujem odličnu utakmicu", rekao je rukometaš Partizana Bojan Butulija.

Njegov kolega iz Crvene zvezde Dragoljub Perović izjavio je da veruje da će ekipa nastaviti pobednički niz.

"Ova utakmica će pokazati da se naš rukomet vraća na stare staze slave. Partizan ima mnogo dobrih igrača, ali ih dobro poznajemo. Verujem da ćemo spremiti dobru taktiku i doći do pobede", izjavio je Perović.

Utakmica osmog kola rukometne Superlige Srbije Crvena zvezda-Partizan igra se u nedelju od 19 sati u hali Šumice, a početni udarac izvešće glumica Tanja Bošković.

Pogledajte još