Katarina Rebrača: Nisam kriva

BEOGRAD. 5. novembra 2010. (Beta) - Optužena Katarina Rebrača negirala je u petak krivicu na suđenju za zlouptrebu 37 miliona dinara fonda koji nosi njeno ime, rekavši da su sva sredstva korišćena za prevenciju raka dojke.

"Imam karijeru od 25 godina, od šeste godine bavim se manekenstvom i glumom, snimila sam dva filma i 30 reklama, 25 godina sam u modnoj industriji. Radu fonda je doprineo moj imidž, a ne logo Ministarstva zdravlja ili Instituta za onkologiju", rekla je Katarina Rebrača u svojoj odbrani na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu.

Katarina Rebrača navela je da nisu tačni navodi optužnice da je novac fonda trošila za garderobu, avionske karte, nakit... i da "nema veze s mozgom" to da su joj saradnici davali gotovinu da troši za sopstvene potrebe.

Optužena je rekla da jeste bilo troškova za restorane, ali da nije troškarila novac, i dodala da je često putovala po Srbiji a i tri puta u SAD, gde je jednom vodila i bivšeg direktora Instituta za onkologiju Nenada Borojevića, koji je uhapšen krajem juna.

"Donacije za fond zavisile su od mog izgleda, ideja i imidža. Donatori bi davali novac a mi smo reklamirali njihove proizvode", rekla je Katarina Rebrača.

Pogledajte još