Tipsarević: Priče o nameštanju su glupost

BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević negirao je spekulacije britanskih medija da je učestvovao u nameštanju meča na Kupu Kremlja.

"Ljut sam što se moje ime na ovaj način provlači kroz medije. Imao sam dovoljno problema ove godine sa bolešću i povredama i ne želim da gubim energiju na ovakve gluposti", naveo je Tipsarević u saopštenju.

"Hoću da odigram najbolje što mogu na poslednjem turniru u sezoni i da po završetku takmičarske godine odem sa svojom suprugom na medeni mesec. Takođe, želim da se maksimalno pripremim za najvažniji događaj u mojoj dosadašnjoj karijeri - finalni meč Dejvis kupa", dodao je on.

Britanski Dejli mejl objavio je da je pokrenuta istraga povodom sumnjivih uplata na turnirima u Moskvi i Sankt Peterburgu, pogotovo na meč jednog "visoko rangiranog istočnoevropskog tenisera i mnogo slabijeg tenisera iz Južne Amerike".

List navodi da je na ishod meča uplaćeno 1,5 miliona funti.

Sa druge strane, ruski mediji naveli su da se radi o meču izmedju Janka Tipsarevića i Argentinca Horasija Sebaljosa.

Tipsarević je na turniru u Moskvi izgubio od Sebaljosa sa 1:2 u setovima. Srpski teniser je poveo sa 1:0 u setovima, nakon čega je, navodno, uplaćeno 1,5 miliona funti na pobedu Argentinca.

U nastavku meča Tipsarević je zaigrao lošije, što je iskoristio Sebaljos, osvojio dva naredna seta i pobedio.

Teniski savez Srbije izrazio je nezadovoljstvo medijskim navodima i istakao da takvi natpisi narušavaju ugled sportista.

"U 99 odsto slučajeva, odnosno pritisaka ove vrste na igrače, ništa što je napisano nije dokazano. Ove spekulacije narušavaju ugled tenisera na domaćem i medjunarodnom nivou. Ovoga puta bez osnova i bez bilo kakvih realnih okolnosti napadnut je i naš reprezentativac Janko Tipsarević", navodi se u saopštenju Teniskog saveza.

Pogledajte još