Začarana

"Začarana" je mešavina klasične "Diznijeve" animirane bajke i romantične komedije. Film je priča o prelepoj princezi Žizel (Ejmi Adamas) koju iz njenog čarobnog animiranog kraljevstva, prepunog pesme i muzike, proteruje zla kraljica (Suzan Srandon). 

Žizel se nađe u okrtunoj stvarnosti, na ulicama savremenog Menhetna. Prestravljena čudnovatim okruženjem, koje ne funkcioniše po principu "zauvek srećni", Žizel luta haotičnim svetom očajnički tragajući za čarolijom.

Žizel je svoju ruku obećala savršenom princu iz bajke (Dđžems Marsden). Ali kada se zaljubi u šarmantnog advokata specijalizovanog za razvode (Patrik Dempsi), koji joj pritiče u pomoć, moraće da se zapita da li pogled na ljubav iz bajke može da opstane u stvarnom svetu?

Film "Začarana" režirao je Kevin Lima ("Tarzan", "Eloise At Christmastime"), po scenariju Bila Kelija ("Blast From the Past"). U filmu se izvode originalne pesme, koje potpisuje tim priznatih autora - kompozitor Alan Menken i pesnik Stiven Švarc ("Pokahontas", "Zvonar Bogorodičine crkve"). 

Pogledajte još