Sajam turizma i hortikulture

Međunarodni sajam turizma, lova i ribolova, koji ima pretenziju da postane najjači sajam ovog tipa u jugoistočnoj Evropi i zapadnom Balkanu, svečano je otvoren pod sloganom "Srbija na dlanu" na Beogradskom sajmu.
Na Sajmu učestvuje više od sto turističkih operatera,  koji će predstaviti oko 60.000 turističkih aranžmana. Osim novih hotela, crnogorskog turizma i stotinak pratećih manifestacija, prvi put na Sajmu predstavljena je turistička ponuda Singapura, Libije, Egipta, Tunisa.
Praćen fanfarama, 28. Međunarodni sajam turizma, lova i ribolova, zvanično je otvorio ministar trgovine, turizma i usluga u Vladi Srbije Bojan Dimitrijević.
Posle niza slabih godina, u 2005. godini zabeležen je rekordni priliv od turizma i povećan je broj stranih turista, rečeno je tom prilikom. 
- Plan Srbije jeste da do 2015. godine ostvari dve milijarde evra deviznih priliva od turizma. Namera nam je i da ovaj Sajam bude najznačajniji skup jugoistočne Evrope - rekao je ministar Dimitrijević.
Paralelno sa sajmom turizma na Beogradskom sajmu je otvoren i Međunarodni sajam hortikulture. Ovaj sajam je otvorila ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivana Dulić Marković. Ona je rekla da je cilj Ministarstva da pojam hortikulture proširi na uzgoj voća i povrća. 
Šarolik i maštovit sajam, na jednom mestu najbolje što Srbija ima. Kosidba na Rajcu, Guča i Exit, Vršački vinogradi, moderna i tradicionalna Srbija. Cena ulaznice 200 dinara, parking jedan sat 40 dinara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.