DRUGI NOVEMBAR FEST: Novosadski festival kobasice i čvaraka

Drugi “Novembar Fest” – Novosadski festival kobasice i čvaraka održaće se od 15. do 17. novembra na Novosadskom sajmu (Hala br. 6, ulaz iz Branka Bajića), i okupiće proizvođače mesa i suhomesnatih proizvoda iz celog regiona.

Još iz vremena SFRJ navikli smo u novembru na mirise svežih čvaraka i drugih mesnih đakonija – a građani Novog Sada i njihovi gosti imaće prilike sve to sada da probaju.

U petak 15. novembra, prvog dana festivala od 19 sati nastupiće tamburaši, a nakon toga, od 21 čas uslediće koncert “Garavog sokaka”.

Drugog dana festivala, 16. novembra, očekuje nas takmičenje u pravljenju kobasica, a od muzičkog programa tu je nastup Meškarki sa tradicionalnom slovačkom muzikom, nakon kojih će nastupiti lokalni tamburaši, a potom, od 21 čas i legenda tamburaške muzike - Zvonko Bogdan.

Trećeg dana festivala, u nedelju, 17. novembra, osim tamburaške muzike i takmičenja u pravljenju kobasica, od 18 časova, očekuje nas Disnotor večera (All inclusive) po ceni od samo 1.200 dinara uz pratnju tamburaša. Na večeri će se služiti kao predjelo sveži čvarci, sir i pogačice od svežih čvaraka; kao prvo jelo - pečena džigerica; za salatu - turšija; a drugo jelo biće - pečena kobasica i krmenadla, dok će se kao desert služiti krofne.

Tokom tri dana festivala na koji će ulaz biti BESPLATAN do 18 časova, nakon čega će se naplaćivati – imaćemo prilike da uživamo u nastupima tamburaških orkestara kao i folklornih društava iz cele Vojvodine.

Karte za večernje termine mogu se kupiti preko Gigstix sajta već od 200 dinara.

Posetioci će biti u prilici da prisustvuju procesu pravljenja kobasica, hurki, švargli i čvaraka, ali i da probaju sve te ukusne đakonije.

Posebna atrakcija biće takmičenje u pravljenju kobasica gde će svoja umeća ukrstiti timovi – vojvođanskih sela, novosadskih kvartova, medija, kompanija i sportskih klubova.

Festival organizuje kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Best Fest, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Sve detalje programa možete saznati na sledećem linku: www.communications.rs/novembarfest2019

Pogledajte još