Sanader negirao da je pod istragama

ZAGREB, 10. novembra 2010.(Beta) - Nezavisni poslanik u Saboru Hrvatske i bivši premijer Ivo Sanader negirao je u sredu navode iz medija da državno tužilaštvo protiv njega vodi tri istrage.

"To nije istina. Kod nas verovatno postoje, i to je ono što se vidi iz naših medija, odnosno iz nekih medija, dva državna tužilaštva - službeno koje je nezavisno po Ustavu, i drugo koje se stvara paralelno i koje vrši pritisak na to službeno telo", rekao je Sanader.

Uoči saborske rasprave o radu državnih tužilaštava u 2009. bivši premijer je takođe rekao da ne zna ništa o tome da je u vreme dok je on bio na čelu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) ta partija bila finansirana nezakonito stečenim novcem. On je negirao i da mu je bivši blagajnik HDZ-a Mladen Barišić ili bilo ko drugi nezakonito donosio novac.

Na pitanje novinara ima li saznanja o postojanju "crnog fonda" u HDZ-u, bivši predsednik te stranke je rekao da o tome treba da se izjasne nadležne institucije. "Postoje institucije koje se time bave i koje bi trebalo da daju odgovor na to pitanje. Lično ne znam ništa ni o kakvim torbama s gotovinom, nikad nisam dobio nikakav novac", istakao je Sanader.

Pogledajte još