Partizan pobedio Prokom u gostima

BEOGRAD, 10. novembra 2010. (Beta) - Košarkaši Partizana zabeležili su prvu pobedu u gostima ove sezone u Evroligi, pošto su savladali Prokom sa 69:62 (20:18, 19:18, 13:15, 17:11) u četvrtom kolu Grupe A.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Džejms Gist sa 16 i Nejtan Džavai sa 15 poena. Obojica su imala i po šest skokova.

Najefikasniji u Prokomu bili su Bobi Braun sa 16 i Ratko Varda sa 14 poena.

Partizan sada ima učinak od dve pobede i dva poraza, dok je Prokom izgubio u sva četiri kola. Beogradski tim u sledećem kolu dočekuje Kahu Laboral, a Prokom gostuje kod Makabija.

Partizan je u gradu Gdinja odigrao verovatno najbolju utakmicu ove sezone u Evroligi, sa mnogo više kontrole igre i lopte nego do sada i samo su u nekoliko navrata prepuštali domaćinu vodjstvo.

U tim se posle povrede vratio Jan Veseli, koji je igrao sa zavojem na ruci, a utakmicu je završio sa pet poena i tri skoka.

Visoki igrači Partizana odigrali su dobru utakmicu, naročito Gist, koji je pogodio tri trojke iz tri pokušaja.

Prokom je bio bolji u skoku, a Partizan je promašio čak 11 penala, ali je i tako bio previše jak za neuigranu ekipu Prokoma.

Partizan je u prvoj četvrtini poveo sa 10:6, najviše zahvaljujući poenima Džavaija sa penala. Izjednačenje je domaćem timu doneo Bobi Braun, koji je meč počeo na klupi, a posle toga se uglavnom igralo koš za koš.

Partizan je, medjutim, održavao prednost od dva do šest poena do kraja utakmice, a Prokom je samo nekoliko puta preuzimao vodjstvo.

Šampion Srbije izdržavao je sve nalete domaćih, od kojih je poslednji došao u poslednjoj četvrtini, kada je Prokom poveo sa 53:52.

Raško Katić i Veseli brzo su tada povratili prednost svom timu i snažnom odbranom su zadržali domaću ekipu, koja je uspela još jednom da izjednači na 56:56. Utakmicu je prelomio Džavai košem i dodatnim bacanjem posle koga je Partizan poveo sa 63:58, dva i po minuta pre kraja.

Prokom nije uspevao da dodje do koša, a meč je zapečaćen 35 sekundi pre kraja, kada je Dušan Kecman pogodio za 65:60, a posle bio siguran u penal završnici.

Prokom: Giddens 5, Ewing 10, Videnov, Wilks 2, Brown 16, Jagla 4, Lapeta, Witka, Szczotka 1, Varda 14, Burrell 6, Hrycaniuk 4.

Partizan:
Lafayette 1, Kecman 9, Klobučar 3, Lučić, Milosavljević 7, Katić 10, Jawai 15, Mitrović, Božić, Gist 16, Vesely 5, Đekić 3.


Evroliga 4. kolo:

Grupa A

Prokom - Partizan 62:69
Kaha Laboral - Žalgiris 88:92
Himki - Makabi (četvtak)

Grupa B
Olimpijakos -Šarlroa 86:78
Unikaha - Roma
Real - Brose basket (četvrtak)

Grupa C
Fenerbahče Ulker - Sijena 81:68
Cibona - Šole (četvrtak)
Barselona - L. Ritas (četvrtak)

Grupa D

CSKA - Olimpija 65:55
Valensija - Armani (četvrtak)
Panatinaikos - Efes Pilsen (četvrtak)

Pogledajte još