Za četvrtak, 11. novembar 2010.

BEOGRAD, 11. novembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama koja od danas stupa na snagu, izveštaju Evropske komisije i brojnim ekonomskim temama.

ALO - Pod naslovom "Poslanici traže novu povišicu: 111.200!!!", o platama poslanika Skupštine Srbije. "A od Tadića... inspekcija!". list piše o reakciji iz kabineta predsednika Srbije povodom komentara pevačice Seke Aleksić.

BLIC - "Dan D za pušače", o rigoroznom zakonu koji danas stupa na snagu. "Gorivo nisu krali samo šefovi pumpi NIS, već i drugi", o istrazi u vezi sa zloupotrebama sa gorivom.

VEČERNJE NOVOSTI - "Srbija briše minuse", o analizi izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije. "I vladi veće plate", o povećanju plata ministrima, sekretarima, poslanicima i administraciji. "Pušenje odlazi u dim", o stupanju na snagu zakona o ograničavanju pušenja.

DANAS - "Glavni duel između (Dragana) Šutanovca i (Vuka) Jeremića", o trci za mesto potpredsednika Demokratske stranke. "Tadić protiv učešća Srba na izborima", o stavu predsednika Srbije pred predstojeće vanredne izbore na Kosovu. O inicijativi LSV za produženje važenja zakona o lustraciji: "SPS protiv lustracije".

KURIR - List piše o tragediji na groblju u Jajincima: "Majka umrla na sinovljevom grobu".

POLITIKA - "Pravosuđu Srbije treba dati vremena", kaže u intervjuu za taj list šef delegacije Evopske unije u Srbiji Vensan Dežer. "Tadić: Čeka nas još jedna teška godina", o ekonomskoj krizi. O zabrani pušenja "Trećina građana Srbije pod antipušačkim nadzorom".

PRAVDA - O izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije list prenosi izjavu šefa Delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera pod naslovom "Đavo leži u detaljima". "Crep uzimali i oni kojima ne treba", o građanima Kraljeva.

PREŠ - "Kreće lov na pušače", o stupanju na snagu novog zakona o pušenju. "Pali kad su se posvađali oko podele plena!", o policijskoj akciji "Pištolj". "Svaka beba u Srbiji duguje 1.567 evra!", o zaduženju države.

PRIVREDNI PREGLED - O nedelji CEFTE u Beogradu pod naslovom "Do kraja 2014. u suficitu?". "Korupcija iza tajnih dilova", o zahtevima stručnjaka da se zaustavi prodaja Telekoma.

Pogledajte još