Zvezdan Terzić u policiji na razgovoru

BEOGRAD, 11. novembra 2010. (Beta) - Bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zvezdan Terzić vratio se u Srbiju i nalazi se na razgovoru u policiji, rečeno je u advokatskoj kancelariji Batić, koja zastupa bivšeg fudbalskog funkcionera.

"Zvezdan Terzić veruje u srpsko pravosuđe pred kojim je optužen zbog transfera trojice fudbalera OFK Beograda... Kao njegov branilac, zatražiću da mu se odmah ukine pritvor, koji je određen jedino zbog bojazni od bekstva. Njegovom odlukom da dobrovoljno uđe u postupak ovaj razlog automatski prestaje", navodi se u pisanoj izjavi Vladana Batića.

Terzićev branilac podsetio je da je bivši predsednik FSS još u julu kao garanciju da će se uredno odazvati pozivima suda ponudio jemstvo u iznosu od 200.000 evra, o čemu do sada nije odlučeno.

Terzić od januara 2008 nije u Srbiji, a u martu iste godine za njim je raspisana poternica. On je osumnjičen da je, dok je bio na čelu OFK Beograda, nezakonito prisvojio novac od transfera Vanje Grubača u nemački Hamburg.

Kasnije je osumnjičen i za zloupotrebe i prisvajanje novca od transfera Srđana Stanića  u Spartak iz Moskve i Branislava Ivanovića u moskovsku Lokomotivu.

Pogledajte još