Održana svetska premijera sedmog Harija Potera

U Londonu je 11. novembra pred velikim brojem fanova i u odličnoj atmosferi održana svetska premijera prvog dela "Harija Potera i Relikvija smrti" (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1).

Za film koji s nestrpljenjem iščekuju milioni fanova Harija Potera širom sveta, a naravno i brojni domaći, priređena je glamurozna premijera, baš kakvu jedan uspešan filmski serijal i zaslužuje.

Elegantne zvezde na Lester Skveru

Crvenim tepihom ispred londonskog bioskopa Odeon prošetale su glavne zvezde filma Danijel Redklif, Ema Votson i Rupert Grint, ali i autorka romana Džoana Rouling koja je zahvaljujući tinjedž-čarobnjaku postala jedna od najbogatijih žena na svetu.

U elegantnim toaletama su se pojavili i ostali glumci - Tom Felton, Ivana Linč, Džejms i Oliver Felps, Helena Bonam Karter, Rejf Fajns... 

Raskošnu premijeru u centru Londona, na Lester Skveru, podržali su i finalisti britanskog muzičkog šoua "The X Factor".


Kraj jedne ere

Inače, završetak velike filmske epopeje, uz koju su odrasli zajedno sa svojim fanovima, mlade zvezde - širom sveta poznati kao Hari, Hermiona i Ron - svakako doživljavaju vrlo emotivno.

Tako je Ema Votson, koja je od devojčice izrasla u modnu ikonu, ali i studentkinju Univerziteta Braun, nedavno izjavila da se "nakon 10 godina provedenih radeći na ovim filmovima, oseća kao da deo nje odlazi u penziju".

Njen kolega, koji s uspehom gradi karijeru i van Hari Poter-serijala, Rupert Grint kaže da je ovo "kraj jedne ere".Glumačke "zime" nema ni za Danijela Redklifa, mada će ga šta god radio ipak svi pamtiti sa čarobnjačkim štapićem u rukama i okruglim, crnim naočarama. On je trenutno veoma zauzet snimanjem drame/horora "The Woman in Black".

Prva beogradska projekcija zakazana je za 18. novembar!

Katarina Milovanović 

Pogledajte još