Mladića skriva manje od pet ljudi

SARAJEVO, 13. novembra 2010. (Beta) - Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da je ostavku na funkciju koordinatora nacionalnog tima za okončanje te saradnje podneo "iz moralnih razloga" jer nije uhapšen Ratko Mladić.

"Neko ko zna gđe je Ratko Mladić i nije to prijavio za milion, niće to učiniti ni za 10 miliona (evra)", rekao je Ljajić za Dnevni avaz.

Upitan da li se menja odnos javnosti u Srbiji prema hapšenju Mladića, Ljajić je rekao da je "manje-više odnos javnosti poslednjih godina nepromenjen".

"Mi radimo redovna istraživanja za interne potrebe i tu nema nekih velikih pomeranja. Odnos onih koji podržavaju hapšenje i onih za koje je Mladić i dalje heroj otprilike je uvek pola-pola", rekao je Ljajić.

"Svako dalje licitiranje je štetno, jer je to nepredvidivo. Zaista se dešavalo u prošlosti da nam se učini da smo na dobrom tragu, a da se na kraju sve sruši", rekao je Ljajić. Ocenio je da je "u Mladićevom slučaju potrebno i malo sreće", kao i da je "Mladićev tim sada vrlo sužen i vrlo mali broj ljudi učestvuje u njegovom skrivanju i zna gđe se on nalazi". Prema njegovom mišljenju, Mladića skriva manje od pet ljudi, što je slično bilo i u slučaju Radovana Karadžića.

Pogledajte još