SUTRA SVEČANO OTVARANJE KORIDORA 10: Od Beograda do Bugarske za manje od tri sata

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović navodi da je sve spremno za otvaranje poslednjih deonica istočnog kraka Koridora 10. Navodi da će od Beograda do granice sa Bugarskom, biti potrebno manje od tri sata. Ističe da osim uštede vremena, otvaranje ove deonice ima i veliki bezbednosni aspekt.

Zorana Mihajlović obišla je deonicu istočnog kraka Koridora 10, uverila se da je sve spremno za sutrašnje svečano otvaranje i poručila: "Misija Koridor 10 je završena".

- Sve je spremno da sutra, zajedno sa izvođačima radova, građevinskim radnicima i svim zvanicama obeležimo završetak kompletnog istočnog kraka od Niša do granice sa Bugarskom, u dužini od 86,9 kilometara. Srbija je završila Koridor 10 i više nema nijednog metra na ovoj saobraćajnici da nije pod asfaltom - rekla je Mihajlovićeva.

Kako kaže, od Beograda do granice sa Bugarskom putovaće se manje od tri sata.

Ističe da osim uštede vremena, otvaranje ove deonice ima i veliki bezbednosti aspekt.

Dodaje da je otvaranje zakazano za 12 časova i da će pored brojnih zvanica prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednika Vlade Bugarske – Bojko Borisov.

Ističe da Srbija možda nikad nije imala takvu godinu kakva je bila 2018, u kojoj su završeni i pušteni u saobraćaj i južni i istočni krak Koridora 10, a do kraja godine biće u saobraćaju ukupno oko 120 kilometara auto-puta na "Milošu Velikom".

- Uvek gde smo imali nove deonice auto-puta, imali smo i nove fabrike i više tranzitnog saobraćaja. Zato ne smemo da stajemo, zato počinjemo da gradimo nove auto-puteve. Već smo počeli da gradimo deonice Sremska Rača–Kuzmin i Preljina–Požega, uskoro potpisujemo ugovor za gradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica, a očekuje nas i početak radova na Moravskom koridoru i prvoj deonici auto-puta Niš–Merdare, od Niša do Pločnika - rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade će danas obići novoizgrađene deonice od Proseka do Bancareva, dužine 22,5 kilometara, koje će sutra biti puštene u saobraćaj.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još