Možemo da pobedimo Bešiktaš

BEOGRAD, 15. novembra 2010. (Beta) - Košarkaš Hemofarma Milan Mačvan rekao je da veruje da njegova ekipa može da pobedi Bešiktaš u Evrokupu, ali i da se plasira u drugu fazu tog takmičenja.

"Od početka sezone smo popravili igru. Malo nas je poljuljao poraz od Zagreba, u Jadranskoj ligi, pa očekujem da će tim pozitivno reagovati i da ćemo protiv Bešiktaša odigrati mnogo bolje. Verujem da imamo kvalitet i atmosferu u timu da pobedimo u Istanbulu, ali i da prođemo dalje", rekao je Mačvan za klupski sajt.

Košarkaši Hemofarma sutra od 18.30 u Istanbulu igraju protiv Bešiktaša, utakmicu prvog kola Grupe B u Evrokupu. Hemofarm je jedini srpski tim koji će ove sezone učestvovati u tom takmičenju.

Uprava Bešiktaša je u prelaznom roku pojačala tim, a sutra bi trebalo da debituje bivši NBA košarkaš Alan Ajverson. Mačvan je rekao da ekipu ne čini samo jedan igrač i ocenio da bi dolazak 35-godišnjeg Amerikanca mogao da poremeti hijerarhiju u timu.

"Znamo šta možemo da očekujemo od ovog meča. Ajverson je igrač koji može da ubaci 50 poena i mi smo spremni na to. On će preuzeti odgovornost u igri, što će verovatno poremetiti hijerarhiju u timu, jer u Bešiktašu ima nekoliko sjajnih individualaca. Možda će ih to koštati pobede", rekao je Mačvan, koji će sutra proslaviti 21. rođendan.

Kapiten Hemofarma Miljan Pavković rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Bešiktaša, koji je dovođenjem Ajversona pokazao da ima visoke ciljeve.

"Svaki početak je težak i veoma važan. Na samom startu nas očekuje Bešiktaš, koji je ovosezonskim pojačanjima najavio da ima najviše ciljeve. Dolazak Ajversona je veliki motiv za njih", rekao je Pavković.

On je dodao da će njegov tim pokušati da iskoristi to što se Ajverson privikava na evropsku košarku.

­"Bešiktaš ima dobar i iskusan sastav i biće teško pobediti ih na domaćem terenu. Ne znamo koliko možemo da očekujemo od Ajversona, jer nemamo informacije o tome koliko je fizički spreman i da li se privikao na evropski stil košarke", rekao je kapiten vršačke ekipe.

U drugoj utakmici Grupe B sutra od 20.30 igraju Asvel i Getingen.

Pogledajte još