Ne treba povećati plate državnim funkcionerima

BEOGRAD, 16. novembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak da ne bi trebalo povećavati plate izabranim funkcionerima dok god je Srbija u teškoj ekonomskoj situaciji.

"Povećanje plata bi u simboličkom smislu bilo neprihvatiljivo za građane koji izuzetno bolno trpe krizu koja je pogodila Srbiju", kazao je Tadić povodom tvrdnji ministra ekonomije Mlađana Dinkića da treba povećati plate državnim funkcionerima.

On je novinarima prilikom obilaska beogradske fabrike za proizvodnju konzervi Bol pekidžing (Ball Packaging), kazao da se, sa druge strane, društvo ne može razvijati ukoliko najviši funkcioneri imaju najniže plate.

"Nigde u svetu administracija nije dala dobre rezultate ukoliko su imali niske plate. Od pre trideset, četrdeset godina demagogija o tome da treba da važi uravnilovka nigde u svetu nije dala efekta. Ali sada je specifičan trenutak u kome ljudi trpe najveći udar krize, zato što smo pravili značajne uštede i zato što nismo neodgovorno podizali plate", kazao je on.

Pogledajte još