Vlada ne poklanja dovoljno pažnje turizmu

BEOGRAD, 17. novembra 2010. (Beta) - Poslanici opozionih Srpske napredne stranke (SNS) i Srpske radikalne stranke (SRS) zatražili su u sredu, tokom rasprave o amandmanima na predložene izmene Zakona o turizmu, da Vlada Srbije pomogne razvoj turizma u nerazvijenim opštinama.

U raspravi u Skupštini Srbije, oni su ocenili da nerazvijene opštine imaju turistički potencijal, pre svega u banjama, i da je turizam razvojna šansa Srbije ali da Vlada ne poklanja dovoljno pažnje toj privrednoj grani.

Poslanici SRS-a kritikovali su to što se predloženim izmenama menja ceo zakon i ocenili da Vlada uskraćuje pravo nerazvijenim opštinama na podsticajna sredstva za razvoj turizma.

Poslanici SNS-a negodovali su što je Vlada odbila njihove amandmane i ocenili da predloženim izmenama Vlada dodatno usporava razvoj turizma u nerazvijenim opštinama jer one, kako su naveli, nemaju sopstvenih sredstava za podsticanje turizma.

Oni su ukazali da su turistički objekti u nerazvijenim opštinama stari i nepopunjeni jer, kako su naveli, vlada godinama nije ulagala u njihovu obnovu.

Poslanik iz kluba Za evropsku Srbiju Janko Veselinović odbacio je kritike opozicije da u izradi zakona nisu konsultovani stručnjaci.

Pogledajte još