Traži se karta više

BEOGRAD, 17. novembra 2010. (Beta) - Teniski savez Srbije izrazio je žaljenje što nije mogao da u slobodnu prodaju pusti više od 5.080 kompleta ulaznica za meč sa Francuskom u finalu Dejvis kupa što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti.

Ulaznice za duel Srbije i Francuske, koji će se igrati od 3. do 5. decembra u Beogradskoj areni, rasprodate su u utorak za samo nekoliko sati.

Savez se brani tvrdnjom da nije mogao da u prodaju pusti više karata, pošto je kapacitet Beogradske arene od 15.390 mesta za teniske mečeve morao da bude značajno smanjen iz više razloga. Komentatorske pozicije na nivou 400 uslovile su da se iz prodaje povuku cela dva sektora od 800 mesta, dok je za novinare izdvojeno još 400.

Sponzori Svetske teniske federacije (ITF), koja je vlasnik finala Dejvis kupa, uzeli su još 1.600 mesta. Dodatnih 1.000 otišlo je za potrebe ugovornih obaveza TSS-a. Srpski savez je izdvojio i 3.311 komplet za registrovane tenisere TSS-a, pošto je stav te organizacije da svi takmičari treba da prisustvuju mečevima Dejvis kupa i Fed kupa.

Teniski savez Francuske ima pravo na 1.600 sedišta, a za potrebe igrača i članova stručnog štaba domaće selekcije izdvojeno je još 500.

Volonteri su zauzeli 247 mesta, dok je instaliranje video tehnologije "hok-aj" uslovilo da se iz prodaje povuče prvi red na nivou 400 od još 420 sedišta.

Tri reda na severnoj tribini dvorane uvučena su zbog bezbednosti igrača, pehara Dejvis kupa i sudija, a iz istog razloga se nije prodavao ni red D na istoj strani hale. Ukupno je to 256 mesta.

Dodatnih 276 mesta za istočnu i zapadnu tribinu nije pušteno u prodaju zato što se sa njih ne vidi teren zbog ograde.

Prodaja ulaznica počela je juče u 10 sati na prodajnim mestima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji i na internetu. Veliko interesovanje, međutim, preoteretilo je server, pa je prodaja preko interneta obustavljena već u 10.15.

Nastavljena je samo na prodajnim mestima, a sve raspoložive količine ulaznica našle su kupce do 15.45.

"Žao nam je što svi ljubitelji tenisa nisu došli do karata za finale, ali i 2011. godine Srbija će igrati u Fed kupu i Dejvis kupu, i to u Novom Sadu i drugim gradovima naše zemlje koji ispunjavaju sve uslove o organizaciji, propisane ITF pravilnicima", ističe TSS.

Pogledajte još