ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA

BEOGRAD, 22. novembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili odluci Srpske pravoslavne crkve o raščinjenju vladike Artemija.

ALO - "Preminula dvostruki ubica iz 'Madere'", o smrti Ljiljane Mitić koja je pre devet dana skočila s Brankovog mosta nakon što je ubila bivšeg supruga i njegovu ćerku.

BLIC - Pod naslovom "Ubici se ispunila želja da ne dočeka suđenje" list piše da je "Umrla Ljiljana Mitić, ubica sa Tašmajdana". O odmoru teniserke Jelene Janković u Beogradu u "Jelena prošetala mezimca".

VEČERNJE NOVOSTI - Raščinjeni vladika Artemije kaže u intervjuu: "Nisam raskolnik u crkvi". Direktor RŽO Aleksandar Vuksanović kaže u intervjuu: "Nećemo štedeti na lekovima". O odluci Vlade Srbije i Narodne banke Srbije da preispitaju cenovnike prehrambene robe "Hlade cene namirnica".

DANAS - Pod naslovom "Od policije će biti zatražene informacije" list piše da tužilašto razmatra krivičnu prijavu protiv raščinjenog vladike Artemija. O poruci državne sekretarke SAD Hilari Klinton povodom 15. godišnjice Dejtonskog sporazuma u "Amerika ostaje uz BiH". O predizbornoj kampanji u Socijalističkoj partiji Srbije u "Ivica Dačić i Branko Ružić jedino sigurni".

KURIR - "Nemačka će pomoći Srbiji da uđe u EU", prenosi list izjavu ambasadora Nemačke u Beogradu Volframa Masa. List piše i da je bivši ministar finansija Indonezije pobegao iz zatvora da gleda meč srpske teniserke, pod naslovom "Uhapšen zbog Ane Ivanović".

POLITIKA - List piše "Ko su naši naučnici koji tragaju za božjom česticom". O sledećem predsedavajućem EU u "Predsedavanje EU koštaće Mađarsku 77 miliona evra". O događanjima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u "Artemije: Postoji izlaz iz svih bezizlaza".

PRAVDA - "Još sam episkop", prenosi list navode raščinjenog vladike Artemija. O ekomskim zbivanjima "Ni posle poskupljenja nema mleka".

PREŠ - U "Hrvati bez para kupili Soko Štark" list piše kako vlasnik Atlantik grupe preuzima Droga Kolinsku. O sukobu na estradi u "Rat Jece i Cece". O upozorenju Srpske napredne stanke u "Protesti zbog Telekoma i blokade medija".

PRIVREDNI PREGLED - "Irska neće tražiti više od sto milijardi evra", navodi list najave čelnika irske vlade koji će od Evropske unije tražiti interventni paket pomoći. Povodom početka skupštinske rasprave o rebalansu budžeta za 2010. godinu, list piše "Za staž više nego za podsticaje".

Pogledajte još