Real, Bajern i Čelsi igraju za prva mesta

BEOGRAD, 22. novembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Bajerna, Čelsija i Reala iz Madrida pokušaće da na utakmicama petog gola Lige šampiona u utorak obezbede prva mesta na tabelama svojih grupa.

Sva tri tima već su sigurni učesnici nokaut faze Lige šampiona, ali im za lakše protivnike u osmini finala nedostaje po bod. Finalista iz prošle sezone, Bajern, u Grupi E će dočekati drugoplasiranu Romu, koja ima šest bodova manje. Bazel i Kluž igraće drugi meč u Grupi.

Čelsi, koji je kao i Bajern pobedio u sva četiri dosadašnja meča, u Londonu dočekuje poslednjeplasiranu Žilinu, koja je u prošlom kolu Grupe F doživela debakl u susretu sa Olimpikom iz Marseja od 0:7.

Olimpik će u utorak u Moskvi gostovati Spartaku, direktnom rivalu za drugo mesto na tabeli, pošto su obe ekipe sakupile po šest bodova.

Devetrostruki prvak Evrope, madridski Real, u Amsterdamu će igrati sa Ajaksom u Grupi G. Real je do sada sakupio 10 bodova, pet više od Milana, koji bi sutra mogao da obezbedi drugo mesto u Grupi, ako pobedi na gostovanju kod Oksera, a Ajaks izgubi od Reala.

Najneizvesnije je u Grupi H u kojoj su Arsenal i Šahtjor izjednačeni sa devet bodova, dok je portugalska Braga sakupila šest, a sutra je domaćin engleskom predstavniku.

Šahtjor će u Beogradu gostovati Partizanu, koji je na začelju tabele bez bodova i šansi da prođe prvi krug takmičenja. Štoper Šahtjora Dmitro Čigrinski, ipak, izrazio je mišljenje da bi takva situacija mogla da bude i prednost Partizana.

"Partizan će svakako želeti da navijačima da razloga za slavlje, a igraće bez pritiska. Naš motiv je, ipak, veći, pošto je duel u Beogradu za nas pitanje prolaza dalje", rekao je Čigrinski.

Šahtjor bi trebalo da igra bez Fernandinja i Henriha Mhitarjana, dok bi u tim mogao da se vrati Eduardo.

 

Pogledajte još