Oporezivanje bogataša dobra ideja

BEOGRAD, 26. novembra 2010. (Beta) - Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je danas da je dobra inicijativa da se više oporezuju imućniji građani i dodao da treba razmisliti da se omogući of šor poslovanje i u Srbiji.

Kostić je novinarima u Beogradu kazao da veće oporezivanje imućnijih građana nije "lov na veštice" i dodao da je on još u februaru na skupu na Kopaoniku kazao da treba oporezovati bogate.

"Povećanje poreza za dobrostojeće građane je normalna stvar", kazao je on i dodao da ne mogu siromašni da podnesu teret krize. Prema njegovim rečima, u Srbiji treba napraviti socijalne karte, jer nije normalno da neko ko ima vilu na Dedinju i neko ko ima garsonjeru od 25 kvadrata na periferiji plaća istu cenu grejanja.

Kostić je kazao da treba razmisliti o moćućnosti da se u Srbiji uvede of šor poslovanje, navodeći da je taj vid poslovanja legalan i da je Engleska najveća of šor zona u Evropi. On je povodom inicijative da se dodatno oporezuju preduzeća koja su registrovana u of šor destinacijama a posluju u Srbiji, kazao da "nije moguće oporezovati of šor kompanije i nije moguće oporezovati sistem koji postoji u celoj Evropi".

Pogledajte još