PORODICA ODLUČILA: Dom Šabana Šaulića u Šapcu postaje spomen-kuća

Naslednica Šabana Šaulića, Ilda, odlučila je da u čast tragično nastradalog folkera napravi spomen - kuću u rodnom Šapcu, a sa njom su se saglasili i ostali članovi porodice.

Naime, porodični prijatelj porodice Šaulić, Goran Jovanović, za "Blic" je potvrdio pisanja medija da će kuća u Šabačkoj Mali postati muzej, ukoliko Šaulići od države dobiju sve neophodne dozvole.

- Ta kuća se vodi na Ildu, i jeste joj namera da to pretvori u muzej, naravno ukoliko dobije dozvolu i podršku lokalnih vlasti i države - rekao nam je Goran.

Inače, kako je Informer pisao, porodica planira da izloži brojne detalje koje je Šaban voleo:

- U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog detinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi - kaže izvor za Informer i dodaje:

- Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posetiocima biti zanimljivo da vide i čuju biće priče i anegdote vezane za njegove najveće hitove i kako su oni nastali.

Izvor: Blic.rs
Foto: Hello!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.