Rukometašice oslabljene na Evropskom prvenstvu

BEOGRAD, 28. novembra 2010. (Beta) - Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je da je ženska reprezentacija oslabljena uoči Evropskog prvenstva, ali da očekuje da će na narednom šampionatu izboriti plasman u drugi krug.

"Naša ženska reprezentacija počela je pripreme za Evropsko prvenstvo koje se održava u Danskoj i Norveškoj. Bila je na pripremama u Zrenjaninu, sada je na turniru u Norveškoj, a posle toga slede pripreme ovde u Srbiji i odlazak na EP", rekao je Đurković agenciji Beta.

Srbija će se na EP takmičiti u danskom Alborgu, u Grupi A sa selekcijama Španije, Danske i Rumunije. Prema njegovim rečima, ekipa će biti oslabljena, jer je povređena Dragana Cvijić, koja je bila "jedan od stubova reprezentacije".

Prema njegovim rečima, ekipa će biti oslabljena, jer je povređena Dragana Cvijić, koja je bila "jedan od stubova reprezentacije".

"Nikada nismo kukali, nismo se žalili i očekujemo da u oštroj konkurenciji Danske, Rumunije i Španije pokušamo da izborimo plasman u drugi krug, što bi nam mnogo značilo", rekao je Đurković.

Generalni sekretar RSS ocenio je da bi dobar plasman na narednom EP bio značajan za popularizaciju rukometa, ali i za popularizaciju Svetskog prvenstva koje će se održati 2013. godine u Srbiji.

Evropsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 7. do 19. decembra u Danskoj i Norveškoj. Na šampionatu učestvuje 16 reprezentacija.

Pogledajte još