Raspucali se Denver i Feniks

BEOGRAD, 29. novembra 2010. (Beta) - Košarkaši Denvera pobedili su Feniks sa 138:133 u utakmici sa najviše poena ove sezone u NBA ligi, a u utakmicma u noći između nedelje i ponedeljak nisu nastupili igrači iz Srbije.

Denveru je do trijumfa predvodio Džej Ar Smit sa 30 poena, što mu je lični rekord sezone. U ekipu se posle tri utakmice pauze zbog povrede vratio Čonsi Bilaps, koji je u pobedi učestvovao sa 25 poena i osam asistencija.

Entoni je bio bolestan u petak protiv Čikaga, ali je uspeo da postigne pobednički koš. U utakmici protiv Detroita, igranoj u noći između nedelje i ponedeljka, proveo je samo dva i po minuta u igri pre nego što je napustio parket.

Džejson Ričardson postigao je 39 poena za Feniks, a Stiv Neš učestvovao je sa 17 poena i 11 asistencija.

Indijana je pobedila LA Lejkerse sa 95:92 i tako ostvarila prvi trijumf u Stejpls centru. Pejsersi su izgubili 11 puta uzastopno od februara 1999. godine, kada je otvorena nova hala tima iz Los Anđelesa.

Ekipu je do pobede predvodio Roj Hibert sa 24 poena i 12 skokova. Kobi Brajant postigao je 41 poen za Lejkerse, ali je promašio dva šuta za tri poena u poslednjim sekundama.

Hjuston je kod kuće pobedio Oklahomu sa 99:98, a u gostujućem timu nije bilo centra Nenada Krstića, koji je propustio meč zbog grčeva u leđima.

Atlanta je pobedila u gostima Toronto sa 96:78, a u domaćem timu nije bilo pojačanja Predraga Stojakovića, kome je oteklo levo koleno.

U ostalim utakmicama, Nju Džersi je na svom terenu pobedio Portland sa 98:96, dok su tri ekipe slavile u gostima - Njujork je posle produžetka pobedio Detroit 125:116, Juta je savladala LA Klipers sa 109:97, a San Antonio je bio bolji od Nju Orleansa 109:95.

Pogledajte još