Najveći rizik je otvorena granica prema Albaniji

BEOGRAD, 29. novembra 2010. (Beta) - Najveći bezbednosni rizik na Kosovu je otvorenost granice prema Albaniji i to je problem koji ugrožava ne samo Srbiju nego i EU, izjavio je u utorak zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

"Granica prema Albaniji je otvorena, ne čuva se i nezaštićena je", rekao je Mitrović na sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju informišući članove tog skupštinskog tela o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Prema njegovim rečima, problem otvorenosti granice prema Albaniji treba da zabrine i međunarodnu zajednicu jer je Kosovo najveća ruta za krijumačarenje narkotika. Mitrović je kazao da i dalje postoje pritisci na srpsko stanovništvo u Pokrajini kada je reč o bezbednosti, ličnoj imovini i uskraćivanju telekomunikacija, a da se u poslednje vreme nastavlja rušenje grobalja i uništavanje imovine.

Kako je naveo, treba da zabrine i pojačano prisustvo kosovske policije na severu Kosova što se pravda sprečavanjem kriminala, a uznemirava građane tog dela Pokrajine, u kom mahom žive Srbi.

Pogledajte još