Dobrotvorni "Bal ruža"

Glamurozno veče slavnih, drugi po redu tradicionalni dobrotvorni "Bal ruža", u organizaciji Fonda "Katarina Rebrača“, održan je u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela "Hajat", a prihod od prodatih ulaznica (250 evra) i aukcije namenjen je za opremanje 750 kvadrata ambulantnog bloka na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

U maniru najglamuroznijih događaja ove vrste u svetu, sa željom da pospeši svest o prevenciji bolesti najrasprostranjenije među ženama, crvenim tepihom prošetali su gosti iz sveta biznisa i diplomatije, kao i naše najveće zvezde, ali i veliki broj ljudi dobre volje koji intenzivno učestvuju u mnogim humanitarnim projektima.

U ulozi domaćice večeri pojavila se glumica Bojana Stefanović, koja je pozdravila prisutne, sa željom da uživaju u pažljivo odabranim gastronomskim specijalitetima i igri flamenko plesača. Cela manifestacija propraćena je pažljivo odabranim muzičkim programom “IQ” benda, a mnogobrojne zvanice imale su priliku da se nadmeću na aukciji, na kojoj su bila ponuđena dela poznatih srpskih slikara - Cileta Marinkovića, Jelene Blečić, Mome Kapora, Dragana Kecmana, kao i rekviziti Jelene Janković, Mateje Kežmana, braće Grbić... Ponuđen je I automobil sa posebnim umetničkim pečatom Katarine Rebrače, kao i ekskluzivan nakit.

S obzirom na to da je aukcija bila zatvorena za medije, saznali smo da je slika “U pariskom salonu” Cileta Marinkovića imala početnu cenu 1100 evra, dok je informacija o celokupnom prihodu ipak ostala tajna.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još